1-0 Anders Nilsson (Philip Marklund) 30 min

Christian Andersson UTVISAD 74 min
Kaj Nurmi 75 min
Nicklas Mattsson UTVISAD 76 min
Michael Nilsson 87 min

Nytt bottennapp av ÖT Smygehuk iom förlusten mot nästjumbon Skivarp. ÖT Smygehuk spelade däremd sin tredje raka match utan seger. Matchen började jämt men allt eftersom tiden gick så tog bortalaget Skivarp över. Matchens första målchans är bortalagets då man tar sig fram på vänsterkanten och väder in i banan och avslossar ett hårt skott som Anders Ohlsson gör en bra räddning på. I den 20:e minuten kommer ÖTs första målchans då Nicklas Mattsson slår en underbar genomskärare till Oliver Oliveros som tar sig ner mot kortlinjen och spelar snett bakåt där bollen precis går förbi både Anders Nilsson och Martin Jönsson. I den 30:e minuten slår Philip Marklund en utmärkt genomskärare till Anders Nilsson som kommer ensam med målvakten och Anders är hur kylig som helst och placerar snyggt in 1-0. Inte helt rättvist där. Detta var Anders 8:e mål i år. I den 36:e minuten slår en Skivarpsspelare en (miss)lyckad inläggsfrispark som turligt för ÖTs del tar i ovansidan av ribban. I den 38:e minuten får Skivarp en hörna och bollen går ut till en Skivarpsspelare vid 16-meters som testar skott och bollen tar på Robin Liljegrens armbåge och domaren dömer straffspark. Skivarpsspelaren gör inget misstag och det är utjämnat till 1-1. I den 43:e minuten gör Anders Ohlsson en utmärkt räddning på en farlig frispark. Första halvlek slutar 1-1. Direkt i inledningen av den andra halvleken efter cirka 30 sekunder tar Oliver Oliveros sig fram i Skivarps straffområde och Oliver försöker spela bollen inåt men bollen tar på en Skivarphand utan åtgärd från domaren. I den 48:e minuten kommer Skivarp fram på högerkanten och spelar bollen snett bak till en fri anfallare som från nära håll slår bollen via ribban i nät till 1-2. I den 73:e minuten får ÖT en farlig frispark precis utanför straffområdet. Martin Jönsson slår den perfekt över muren och bollen är på väg att segla in i krysset men på mållinjen står en försvarare och nickar bort. I den 74:e minuten kontrar Skivarp blixtsnabbt och Christian Andersson känner sig tvingad till att dra ner anfallaren och Christian får korrekt rött kort. I den 76:e minuten får nästa Torpare syna det röda kortet då Nicklas Mattsson åker ut efter en alltför tuff satsning. ÖT går nu med två man kort ner på en 2-backslinje. Det konstiga i det hela är att det är under slutkvarten som ÖT spelar riktigt bra fotboll och dominerar och skapar chanser. Men först är det Skivarp som kommer i ett nytt friläge där Anders Ohlsson gör en kanonräddning. I den 81:a minuten är Filip Zahn på väg igenom men blir omkullvräkt, än en gång utan åtgärd från domaren. I den 82:a minuten är Skivarps målvakt farligt ute och Filip Zahn lobbar bollen mot det tomma målet men en Skivarpback har backat ner och nickar bort bollen. Matchen slutar med 1-2 förlust och det var fullt rättvist då ÖT inte alls kom upp i normal standard. Det negativa är att 4 spelare nu är avstängda till onsdagens möte med Simrishamn. I nästa match väntar IFK Simrishamn på bortaplan på onsdagen den 2:a juni klockan 19:00.